Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ


Η ίδια η σοβαρότητα των εξελίξεων σήμερα αλλά και οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει για την ενότητα και την κοινή δράση των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής αριστεράς φέρνουν πιο έντονα στο προσκήνιο την ανάγκη αλλά και τη δυνατότητα ενός ευρύτερου αντιπολεμικού συντονισμού με πιο μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά


Η καπιταλιστική κρίση οξύνεται επικίνδυνα , δημιουργώντας συνθήκες πραγματικού κοινωνικού ολοκαυτώματος για τα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες στο εσωτερικό των καπιταλιστικών χωρών ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει το στοιχείο του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στο διεθνές περιβάλλον

Η νέα ηγεσία Ομπάμα γρήγορα δείχνει τους πολεμικούς της στόχους , η Κίνα εξοπλίζεται , η Ρωσία αναβαθμίζει το ρόλο της στην Ευρασία , η Ε.Ε. με τον Ευρωστρατό δείχνει τα δόντια της πάνω στην κακοφορμισμένη πληγή των Βαλκανίων , την Αφρική και τη Μ. Ανατολή

Ο αστικός κόσμος στην Ελλάδα ετοιμάζει νέους γύρους τρομοκράτησης του κινήματος, έχει στρατιωτική παρουσία σε 15 χώρες(16 η Γάζα) , αυξάνει τις δυνάμεις του στο εξωτερικό (Αφγανιστάν). Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός στο Αιγαίο οξύνεται και προβάλλεται ως αιτία για το μεγαλύτερο ιστορικά γύρο επανεξοπλισμού (56 δις ευρώ ως το 2015), ενώ η ανάγκη εθνικής ενότητας (Μακεδονικό) χρησιμοποιείται για να γεφυρωθούν οι κοινωνικές εντάσεις.

ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ αλλάζουν, αποκτούν νέα επιθετικότερα πολεμικά δόγματα , ενώ ο βασικός τους προσανατολισμός είναι η αντιμετώπιση του εχθρού λαού εντός και εκτός συνόρων (τρομοκρατία). Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ προβλέπει δράση στις χώρες που απειλούνται με κινήματα ανατροπής εξαιτίας της οικονομικής κατάρρευσης. Μια παράμετρος που αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά το Δεκέμβρη και την απειλή χρήσης του στρατού για την καταπολέμηση «έκτακτων αναγκών»(εξέγερση) και την προσφορά ευρωπαϊκών αστυνομικών-στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστολή της εξέγερσης.

Σε αυτές τις συνθήκες πιστεύουμε ότι το αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας πρέπει και μπορεί να πάει αλλιώς. Δεν μας αρκεί ένα αντιπολεμικό κίνημα διαμαρτυρίας και καταγγελίας των πολέμων που θα ενσωματώνεται εύκολα στους σχεδιασμούς της εξωτερικής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων και θα κλείνει το μάτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χρειαζόμαστε ένα αντιπολεμικό κίνημα που να αναδεικνύει την ανάγκη της πάλης ενάντια στη δική μας κυβέρνηση και το στρατό , ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το μιλιταρισμό, εργατικό – διεθνιστικό και στην πράξη κίνημα αποτροπής των πολεμικών σχεδίων και της πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας που θα σπάει τον κρίκο στην αλυσίδα των πολεμικών αναμετρήσεων.

Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε όλους τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς , εργατικά σωματεία, φοιτητικά και εργατικά σχήματα, αντιπολεμικές συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις να στηρίξουν έμπρακτα και μαχητικά τις δράσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ σε όλη την Ελλάδα και στην Αθήνα στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ το Σαββάτο 4/4/09.

Να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη, το τριήμερο 27-29/3 και στην Αντιπολεμική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29/3 στις 6μμ συμβάλλοντας ώστε να γίνει ένα σοβαρό βήμα στην κατεύθυνση ενός ευρύτερου Μόνιμου Αντιπολεμικού Συντονισμού που έχει ανάγκη η εποχή μας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: