Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ


Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς – ΜΕ.Ρ.Α.

ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ


Η σημερινή μέρα. σφραγίστηκε από τις βίαιες επιθέσεις στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Βίαιη επίθεση στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που απαίτησαν να μην προχωρήσει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, και η παράδοσή της στον γερμανικό πολυεθνικό κολοσσό RWE, που θέλει να “πουλήσει” στην Ελλάδα τις καταστροφικές για το περιβάλλον μονάδες λιθάνθρακα, που δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει στην Αυστρία και την Γερμανία. Και από την άλλη η κοινή επιχείρηση των ΜΑΤ και των φασιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε αντιφασίστες διαδηλωτές.

Είναι σαφές ότι το κύμα αυταρχισμού (λιμάνια, επιθέσεις ενάντια σε εργατικά σωματεία, και στέκια συλλογικοτήτων στις γειτονιές, σε μετανάστες κλπ) δείχνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει, με την συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, να ξεπεράσει την όλο και πιο μεγάλη κρίση του πολιτικού συστήματος και την μπόχα από την μυρωδιά των σκανδάλων, συντρίβοντας τις λαϊκές αντιστάσεις, προχωρώντας την αντεργατική πολιτική (ασφαλιστικό, λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, εκπαιδευτική “μεταρρύθμιση”). Στην κατεύθυνση η κυβέρνηση και τα κέντρα εξουσίας αξιοποιούν και το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, και τις άλλες αντιστοίχου φυράματος συμμορίες.

Το κρίσιμο ζήτημα για την αριστερά και τους εργαζόμενους είναι, επομένως, να αναπτυχθεί ένα μεγάλο μαζικό πολιτικό κίνημα για την ήττα της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ, την αποτροπή της αντιδραστικής αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος, και την ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε όφελος των εργαζόμενων, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Μόνο ένα τέτοιο κίνημα θα μπορέσει να αποκρούσει και να νικήσει την κρατική τρομοκρατία και τα ακροδεξιά παρακλάδια της.

ΜΕΤΩΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΜΕ.Ρ.Α

3 Φλεβάρη 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: