Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Καμπάνια "ένα σχολείο για την Τσιάπας"

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ -

"Τα σημάδια του πολέμου είναι ολοφάνερα. Τον πόλεμο, όπως και τον φόβο, μπορείς και τον μυρίζεις. Και η θανατερή του μυρωδιά, ήδη απλώνεται στη γη μας" (Υποδιοικητής Μαρκος, Γενάρης 2008)

Τον τελευταίο καιρό η μεξικάνικη κυβέρνηση έχει πετάξει τη μάσκα της "δημοκρατίας" και έχει επιλέξει ανοιχτά το δρόμο της καταστολής κάθε αντίστασης στη χώρα. Όπως και όλα τα κινήμτα του Μεξικού, έτσι και οι εξεγερμένες αυτόνομες ιθαγενικές κοινότητες των Ζαπατίστας, βρίσκονται στο στόχαστρο της ολοένα αυξανόμενης καταστολής.
Η κυβέρνηση, εκτιμώντας πως οι ζαπατίστας είναι απομονωμένοι, εκτιμώντας πως δεν μετράνε πια με την αλληλεγγύη της κοινωνίας που εμπόδισε την επιβολή πολέμου για 14 χρόνια, έχει ενεργοποήσει όλους τους τρόπους για να επιβάλλει τον πόλεμο στην Τσιάπας. Οι επιθέσεις ενάντια στις εξεγερμένες κοινότητες, δεν σταμάτησαν ποτέ αυτά τα 14 χρόνια. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ένας ασφυκτικός κλοιός σφίγγει γύρω από τις κοινότητες: επιθέσεις, εκτοπισμοί, εισβολές, επικοινωνιακός αποκλεισμός, παρεμπόδιση της λειτουργίας των συνεταιρισμών... προκλήσεις και επιθέσεις από παραστρατιωτικές ομάδες με στόχο να προκληθούν ενδοιθαγενικές συγκρούσεις και να συρθεί ο ζαπατιστικός στρατός σε ένπολη απάντηση, δίνοντας έτσι το τέλειο πρόσχημα για την ανοικτή επέμβαση του Ομοσπονδιακού Στρατού.

Ξέρουμε πως ο πόλεμος δεν αποτρέπεται με μάζεμα υπογραφών. Ξέρουμε πως πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΙΑ! Ωστόσο, η υπογραφή του καθενός μας και της καθεμιάς μας που στήριξε την κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Δασκάλων στην κοινότητα της Κουλέμπρα, στον Αυτόνομο Εξεγερμένο Δήμο Ρικάρντο Φλόρες Μαγόν, έχει ιδιαίτερη σημασία. Διαμαρτυρόμαστε επώνυμα για την επίθεση που δέχτηκε, εδώ και λίγες μέρες, το σχολείο. Υπερασπιζόμαστε με το όνομά μας ό,τι συμβολίζει το σχολείο: την αλληλεγγύη, τον αγώνα για αυτόνομη εκπαίδευση, τον αγώνα για το μέλλον των ανδρών και των γυναίκών ζαπατίστας.
Υπερασπιζόμαστε μια εξέγερση που εξακολουθεί να χτίζει την ελπίδα στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.
Το γράμμα θα σταλεί προς δημοσιοποίηση στο Μεξικό, καθώς επίσης θα σταλεί μέσω ιντερνετ στην πολιτειακή κυβέρνηση της Τσιάπας και στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικού. Και βέβαια στις αρχές των ζαπατίστας........
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΤΕ στην ηλεκτρονίκή διεύθυνση:

escuelapara@ yahoo.com και zoesm@central. ntua.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: